Website fotografie voor de industrie

Vakmensen aan het werk bij Select Windows.

Je hebt een mooie website laten maken. De teksten kloppen en zijn SEO geschikt. Maar je hebt nog geen passende fotografie.

Professionele fotografie op een bedrijfs- website is heel belangrijk. De fotografie moet namelijk bij je bedrijf en merk passen. Een krant kan namelijk ook niet zonder fotografie als illustratie bij de tekst. Vroeger liet je een folder of jaarverslag maken en daar hoorde mooie professionele fotografie bij.

Goede foto’s verduidelijken en geven context, Ze vertellen een verhaal.

Zelfs als leverancier in de industrie of producent in de maakindustrie heb je een verhaal. Je wil met passie vertellen waarom je jouw producten levert en maakt. Ik vind het dan ook altijd belangrijk om de menselijke maat terug te brengen in de bedrijfs-fotografie. Je hebt vakmensen in dienst die met passie de dienst leveren of het product maken.

Er zijn veel bedrijven die kiezen voor stockfotografie. Je ziet dan altijd dat ze on-Nederlands persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. De Amerikaanse veiligheidshelm is anders dan de Europese. Het veiligheidsvest is anders in Azië dan wat we in Europa gebruiken. Veiligheidsschoenen zijn in de verenigde staten vaak niet verplicht terwijl we hier in Nederland zonder veiligheidsschoenen de fabriek, productielocatie of bouwplaats niet in of op mogen. Je ziet het vaak direct als de foto gemaakt is op een locatie die niet past bij je bedrijf.

Fotografeer je de vakmensen in je eigen fabriek, productielocatie of bouwplaats dan laat je zien hoe je als onderneming omgaat met je product en hoe je medewerkers deze met passie en vakmanschap maken. Je geeft je eigen vakmensen een podium, zij zijn net zo goed een deel van je ondernemersverhaal.    

Website Fotografie opties

Om je website te vullen zijn er enkele opties.

Zelf doen:

Er is altijd wel een neefje van de directeur die ook mooi kan fotograferen. Of de vader van de financieel directeur die heeft ook een mooie camera. Of de jonge marketing medewerkster heeft een smartphone die ook fantastische foto’s kan maken.

Allemaal oplossingen om je website te vullen met fotografie. Het is een goedkope oplossing om snel beeld op je website te krijgen. Het is alleen niet professioneel. Want hoe ga je om met licht. Staan de juiste personen er wel op. Is iedereen wel mooi aangelicht? Verteld de foto wat je wilt vertellen? Past het bij het verhaal op de pagina? Ziet het er verzorgd en professioneel uit.

Allemaal vragen waar een professioneel fotograaf je bij kan helpen.

Zelfs als je net start adviseer ik om een professioneel fotograaf in te huren om je bedrijfs- website te voorzien van mooie beelden. Die kunnen zo gemaakt worden dat je ze ook voor je socialmediakanalen kan gebruiken. Het is dan de start van je bedrijfs- beeldbank.

Stockfotografie:

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor stockfoto’s. Je denkt misschien dat stockfoto’s goedkoop zijn. En in het beginsel zijn ze dat ook. Maar je betaald voor het gebruik. Als je dus een foto wilt plaatsen op je website dan neem je een licentie af van het stockbureau of de beeldbank en daar regel je het gebruik mee. Wil je dus enkele stockfoto’s gebruiken op je website dan kan de rekening al snel oplopen.

Het probleem met stockfoto’s is dat het algemene beelden zijn. Vaak gemaakt in de verenigde staten en dus niet uniek voor Nederland of zelfs je bedrijf. Bedoeld om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken en zo vaak mogelijk te verkopen. Ze laten niet je bedrijfs-cultuur zien. Ze zijn dus niet uniek voor jouw organisatie. En vertellen niet jouw verhaal.

Professionele website fotografie:

Om de fotografie op je bedrijfs- website uniek te maken is het natuurlijk beter om een professioneel fotograaf in te huren. Samen met een professioneel fotograaf bepaal je welk verhaal  je wilt vertellen en welke beelden je nodig hebt. Door het gebruik van de juiste apparatuur en de inzet van zijn ervaring kan een professioneel fotograaf je fotografie wens op de juiste manier in vertalen in mooie foto’s.

Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland, Nederland, Een proces medewerker voert een kozijn profiel in de folie machine. Waar een gekleurde folie op het kozijn profiel geplakt wordt. Voordat de folie plakt ruwt hij het profiel op met schuurpapier. Industriele fotografie bij Select Windows - GevelNed - ColorNed. Fotograferen van werkprocessen in een kunststof kozijnen fabriek in Nederland. (Foto door: Guillaume Groen)

Een website heeft vaak vreemde beeldverhoudingen nodig. We kennen allemaal de extra brede banners bovenaan de pagina. Of een liggende foto die automatisch bijgesneden wordt naar een vierkante foto wanneer de website op een smartphone of iPad bekeken wordt. Als fotograaf hou ik daar rekening mee. Ik vraag ook altijd aan de website bouwer naar het ontwerp van de website zodat foto’s altijd perfect passen.

Als professioneel fotograaf probeer dan altijd verder te kijken dan alleen de website. Ik adviseer dan ook altijd om de foto’s die we maken voor je website ook te plaatsen in je bedrijfs- beeldbank. Je kunt ze dan opnieuw gebruiken voor social media. Een folder, een advertorial in een magazine of een persbericht. Je hebt ze beschikbaar wanneer je een foto nodig hebt.

Zorg er wel voor dat je regelmatig de foto’s vernieuwd. De zoekmachines als Google zijn gevoelig voor veranderingen en als je regelmatig iets veranderd of vernieuwd op je website dan ziet Google dat als een niet statische website waardoor je hoger in de Googleranking terecht komt. Misschien is dat niet je doel maar het is wel fijn voor je klant die op zoek is naar je product of dienst.

Wil je ook nieuwe foto’s voor je website bel me op +31613503345 of neem contact op