Maak jij ook wel eens ‘Even snel’ een foto?

Als firma, onderneming, fabriek of bedrijf is marketing een manier om naamsbekendheid op te bouwen en zichtbaarder te worden. Als je al wat langer bestaat heb je al een naam opgebouwd en via mond op mond reclame nemen de bestaande en nieuwe klanten vanzelf contact met je op. 

Maar als je een product of dienst hebt die nog niet heel bekend is en je wilt een nieuwe markt aanboren of je wilt je markt verbreden buiten je bestaande netwerk dan is meer traditionele media erg belangrijk. 

Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland, Nederland, Een werknemer neemt de productie order door en plant het logistieke proces in het magazijn waar de schueco kunststof pvc kozijn profielen liggen opgeslagen. Industriele fotografie bij Select Windows - GevelNed - ColorNed. Fotograferen van werkprocessen in een kunststof kozijnen fabriek in Nederland. (Foto door: Guillaume Groen)

Folders, Magazines, Jaarverslagen, Advertenties, Advertorials maar ook online ads, social media en je website. Met alleen tekst ben je er nog niet. Mooie foto’s nodigen uit om verder te kijken en de tekst te lezen. 

Met een mooie foto vertel je een verhaal en zet je de toon voor de tekst. Ze gaan  hand in hand. En maken je magazine artikel, blogpost, website pagina of folder af. 

Je klant kijkt graag. Een folder, magazine, blogpost, website pagina met alleen maar text is saai en een beetje ‘droog’. Een paar foto’s maken je publicatie af en volledig.

‘Even snel’ een foto maken

Als je een mooie tekst geschreven hebt en je wilt hem publiceren dan zoek je daar een mooie foto bij. Die heb je niet altijd beschikbaar. 

Je kunt dan ‘even snel’ een foto maken met je smartphone. Omdat je ‘even snel’ een foto maakt zijn ze niet van de beste kwaliteit. Per definitie is ‘even snel’ een slechte keuze omdat het niet is voorbereid en daardoor zijn ze vaak van slechte kwaliteit. Het licht is niet goed. De foto’s zijn niet nabewerkt. Een foto direct uit de camera is en blijft een halffabrikaat. 

Ik ben dan ook van mening dat iedereen een foto kan maken. Maar niet iedereen kan fotograferen. 

Fotograferen betekend dat je weet hoe licht werkt en hoe deze bijdraagt aan de kwaliteit van het beeld. Een professioneel fotograaf heeft dan ook de juiste apparatuur om licht te sturen en het onderwerp goed te belichten. 

Wil je dus niet afhankelijk zijn van ‘even snel’ een foto maken. Dan is het belangrijk om er van te voren over na te denken. 

Heb je dus een folder, magazine artikel, blogpost, website pagina waar je een mooie foto bij zoekt kun je twee dingen doen. 

  1. Je huurt een professioneel fotograaf in en met een goede briefing spreek je met hem af wat je nodig hebt. 
  2. Je denkt na over hoe je je eigen beeldbank gaat vullen. 

Met een eigen beeldbank kun je altijd, wanneer je dat wilt een foto zoeken en plaatsen. ‘Even snel’ heeft dan een andere betekenis gekregen. Je zoekt namelijk in de al gemaakte foto’s in je beeldbank naar de juiste foto en kunt deze snel plaatsen. Niet meer ‘even snel’ een foto maken met je smartphone. Maar ‘even snel’ een foto zoeken in je beeldbank. 

Als professioneel fotograaf help ik bedrijven, ondernemingen, fabrieken in de industrie met een beeld strategie. 

Een combinatie van zakelijke portretten, Medewerker portretten voor bijvoorbeeld een ‘smoelenboek’ of een bedrijfsvoorstel pagina. Vakmensen portretten en arbeiders portretten, productie foto’s en foto’s van machines en apparatuur. Event fotografie van bijeenkomsten en vergaderingen voor persberichten. 

Op basis van je beeld strategie stel je de vulling samen voor je bedrijfs beeldbank zodat je altijd foto’s paraat hebt wanneer je deze nodig hebt.