Waiting for status

Het is 2015 en Nederland wordt overspoeld door syrische vluchtelingen. Na de vestiging van het kalifaat door Islamitische staat zijn veel Syriërs gevlucht voor het sektarische geweld. Als ze boottocht van turkije naar griekenland overleefd hebben en de barre wandeltocht door europa. Komen ze aan in een Nederland die niet toegerust is op grote hoeveelheden vluchtelingen. Normaal opgevangen in asielzoekerscentra in afwachting van hun asielprocedure worden ze nu verplaatst van buurtcentra naar gymzaal. Iedere vijf dagen met alles wat je hebt naar een nieuwe plek. 

In Hoorn worden ze opgevangen in sporthal de Kreek.  In drie afzonderlijke zalen slapen de mensen in met veldbedjes afgezonderde ruimtes met hun familie of vrienden die ze zijn tegengekomen tijdens de reis. Voor alles wordt gezorgd. Eten, Drinken maar het is vooral afwachten totdat ze verder kunnen met hun leven. 

Waiting for a status is een registratie van die vijf dagen in Hoorn. De hulp van de Hoornse bevolking en de grote hoeveelheid vrijwilligers die hun tijd hebben gedoneerd aan de hulp voor deze mensen.