Smoelenboek

Voor ieder bedrijf zijn de medewerkers het belangrijkste. Zij maken het mogelijk om te doen waar je als bedrijf goed in bent. Dat kan zijn dat je producten maakt, of transporteert. Je verhandelt of verkoopt spullen. Je levert diensten aan consumenten of andere bedrijven.

Zichtbaarheid is voor je eigen medewerkers belangrijk en voor je klanten en leveranciers. Zowel de verkopers en vertegenwoordigers op je sales afdeling als de mensen die op de werkvloer staan.

Een bedrijfsindex met daarin de gegevens van je medewerkers en hun rol binnen de organisatie is dan belangrijk. Aangevuld met een zakelijk portret ook wel het smoelenboek genoemd.

Een smoelenboek kan je plaatsen op programmatuur op je intranet (SharePoint, wordpress ea) of online op het internet. Het gaat er dan om een gezicht te plaatsen bij de persoon waar je contact mee hebt.

Hoe maak ik dan een smoelenboek?
  1. Door te inventariseren wat je in de index wilt laten zien. Denk dan aan naam, afdeling, manager, telefoonnummer, IM, email, locatie en een foto.
  2. Maak een doorzoekbare index.
  3. Laat een mooi zakelijk portret maken, deze kan je ook gebruiken voor social media als LinkedIn, facebook, intranet,
  4. En plaats deze dan online,

Ik help je graag met het opbouwen van het smoelenboek, en het fotograferen van je medewerkers. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.