BEZOEK STAATSSECRETARISSEN AAN JOODS CULTUREEL KWARTIER

Sinds 1 Maart 2023 ben ik opgenomen in de fotografenpool voor de Rijksoverheid. Op 3 April 2023 fotografeerde ik mijn eerste opdracht voor de Rijksoverheid.

Op deze zonnige dag brengen de staatsecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Maarten van Ooijen en de Staatsecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu een bezoek aan het Joods Cultureel kwartier in Amsterdam.

Het Joods Cultureel kwartier bestaat uit het Joods Museum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche schouwburg en het nationaal holocaustmuseum. De algemeen directeur Emile Schrijver en Zakelijk directeur Liesbeth Bijvoet begroeten de staatsecretarissen.

Na een inspirerende presentatie met mooie gesprekken maakte ze een korte wandeling door het joods museum en de Portugese synagoge. 

Een officieel bezoek is strak georganiseerd met weinig tijd voor uitloop. Het merendeel van de tijd gaat dan ook op aan het op de hoogte brengen van de staatsecretarissen. 

Tijdens de wandeling door het joods museum en de Portugese synagoge is er dan gelukkig nog wel tijd voor de interessante verhalen van Emile over de joodse historie in Amsterdam en Nederland. 

Hieronder zie je de foto reportage die ik maakte voor de fotografen poule van de rijksoverheid en het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport en. Deze beelden zijn geplaatst in de mediatheek van de Rijksoverheid. 

Related Articles