Komkommertijd

We zijn vroeg op vakantie gegaan naar Italië en weer teruggekomen in de eerste week van de bouwvak. Veel van mijn klanten in de bouw, industrie en vastgoed doen mee met de bouwvak en genieten van een welverdiende vakantie. Ik heb het dus rustig in mijn agenda. 

Het is dus het ideale moment om met iets nieuws te beginnen. 

De wens om mijn werk uit te breiden met mooie drone fotografie van Industrie, infra, bouw en vastgoed bestaat al langer. 

Ik hield de boot eigenlijk af omdat ik het wel goed wil regelen. Er komt nogal wat kijken bij het vliegen van een drone. Je mag niet overal vliegen, er zijn een hoop regels waar je je aan moet houden. Zo is een WA verzekering voor een professionele drone gebruiker verplicht. Maar nog niet mogelijk in nederland. Mijn verzekerings agent Klomps en Boor is er wel mee bezig maar wacht nog totdat alles volledig geregeld is voordat ze deze verzekering kunnen aanbieden. 

Ik kan dus alleen maar een Drone WA verzekering in het buitenland afsluiten. Deze heeft alleen een hele hoop uitsluitingen voor Nederland. 

Als onervaren drone piloot is het voor de eerste keer vliegen met een drone super spannend. En als je mooie beelden wilt maken moet je toch echt het vaartuig onder controle hebben en weten hoe hij werkt. 

Dit is dus het ideale moment om te starten met het onder controle krijgen van de drone en weten hoe deze werkt. 

Voor deze drone heb ik officieel geen Vliegbewijs nodig en ik mag er dus mee vliegen. Maar ik vind dat ik het wel goed moet regelen. Ik ben dus druk bezig met het halen van het A1 & A3 vliegbewijs zodat ik straks met drones tot 900gram mag vliegen. 

Sinds vandaag mogen we officieel met drones vliegen en heb ik mijn eerste vlucht gemaakt. 

Wie gebruiken er nog meer luchtfotografie door drones? 

Related Articles