In de kunststof kozijnen fabriek van Select Windows

Kunststof kozijnen zijn aan een opmars bezig. Door de Covid-19 corona crisis hebben mensen geld over en dat besteden ze aan hun woonhuis. Ze verbouwen zelf of kopen kunststof kozijnen. Schueco is één van de beste leveranciers van PVC profielen die je op de markt kunt vinden. Select Windows verwerkt deze profielen tot kunststof kozijnen in hun fabriek in Zwaag, Hoorn.

Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland, Nederland, Het kunststof schueco profielen magazijn waar alle verschillende kunststof kozijn profielen liggen opgeslagen. Industriele fotografie bij Select Windows - GevelNed - ColorNed. Fotograferen van werkprocessen in een kunststof kozijnen fabriek in Nederland. (Foto door: Guillaume Groen / De Beeldunie )

Het proces begint in de magazijnen van GevelNed. Daar worden de kozijnen klaargezet voor de productie van de volgende dag. Er zijn maar weinig mensen die kiezen voor een spierwit kozijn en kunststof kozijnen worden niet geschilderd. Wanneer je nieuwe kunststof kozijnen besteld word het kunststof profiel voorzien van een kleur folie.

ColorNed

Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland, Nederland, Het magazijn waar de rollen folie liggen opgeslagen. Iedere kunststof profiel krijgt een kleur folie opgeplakt. Standaard zijn ze wit maar hiermee krijgen ze hun uiteindelijke kleur. Industriele fotografie bij Select Windows - GevelNed - ColorNed. Fotograferen van werkprocessen in een kunststof kozijnen fabriek in Nederland. (Foto door: Guillaume Groen)

Het profiel krijgt een kleur door er een folie op te plakken. Dit gaat door een grote machine die op alle vlakken de folie aandrukt. Hierdoor lijkt het alsof het kozijn geschilderd is. Het voordeel van het plakken van een kleur folie is dat je het alleen maar hoeft schoon te maken.

Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland, Nederland, De folieermachine. Industriele fotografie bij Select Windows - GevelNed - ColorNed. Fotograferen van werkprocessen in een kunststof kozijnen fabriek in Nederland. (Foto door: Guillaume Groen)

GevelNed

Nadat de kunststof profielen zijn voorzien van hun uiteindelijke kleur gaat het echte werk beginnen. De kunststof schüco profielen worden in de Schirmer machine op maat gemaakt. Ze worden bij elkaar gevoegd zodat verder in het proces de kozijnen gelast kunnen worden.

De kozijnen worden verder voorzien van hang en sluitwerk en klaargemaakt voor het transport naar de klant.

Alle industriële werkprocessen en fabricage foto’s kun je bekijken op de Select Windows potfolio pagina.

Vind je ook interessant? en zou je ook graag mooie foto’s van je productieproces en fabricage willen hebben. Wil je ook graag je medewerkers het verhaal van je onderneming laten vertellen en de menselijke maat terug in het bedrijf?

Bel me dan voor een kop koffie. Ik ben altijd geïnteresseerd in je ondernemersverhaal en laat mij ook foto’s maken van je werk- en productie processen.

Bel me op +31613503345 of stuur een email naar info@guillaumegroen.com

Related Articles