Fotografenpool Rijksoverheid

Eind 2022 zag ik via de DuPho, waar ik lid van ben, een oproep aan de professionele fotografen van Nederland om zich in te schrijven voor de fotografen poule van de Rijksoverheid. 

De Nederlandse Rijksoverheid had de behoefte aan een grote fotografenpool verspreid over Nederland voor het laten maken van de opdrachtfotografie. 

Ik heb me ingeschreven in een opwelling. Ik dacht bij mezelf ik probeer het gewoon. Als het niet lukt dan is het ook prima. 

Een tijd hoorde ik niets, totdat ik een mail kreeg van Studio 38c. Het bedrijf dat de aanbesteding gewonnen heeft en de fotografen zocht. Met daarin de mededeling dat mijn portfolio goed genoeg is bevonden om opgenomen te worden in de fotografenpoule van de Rijksoverheid. 

Fotografen poule rijksoverheid

Ongeveer 180 fotografen hebben zich aangemeld voor de 67 beschikbare plekken verspreid over Nederland. 51 fotografen hebben het uiteindelijk gehaald en zijn toegelaten. 

De komende vier jaar ben ik één van de fotografen die in Noord-Holland, Friesland en Flevoland fotografeert voor de rijksoverheid. Een hele eer. 

FOTOGRAFENPOOL VAN START

Vanaf 1 Maart 2023 gaat de pool van start en kunnen de opdrachten komen.

De grootste hoeveelheid van de opdrachten zullen wel rond Den Haag uitgevoerd gaan worden. Daar zitten namelijk de ministeries en de tweede en eerste kamer. Het centrum van de Nederlandse regering en de overheid. 

Toch hoop ik stiekem op een enkele opdrachten van Rijkswaterstaat. Dat zou mooi passen bij mijn industriele fotografie. Of van de Marine die in Den Helder zit. 

Ik ben in ieder geval benieuwd naar de opdrachten die ik de komende jaren mag uitvoeren en de mooie beelden die ik mag maken. 

Hou in ieder geval mijn website in de gaten. Ik mag niet iedere foto of opdracht laten zien. Maar wat ik mag tonen dat zal ik doen. 

Related Articles