Alles is personal branding

Alles is Personal Branding. Wanneer mensen elkaar voor het eerst ontmoeten kennen ze elkaar nog niet. Zodra we elkaar ontmoeten vormen we een eerste indruk van de ander. Het gebeurt onbewust en iedereen doet het. Die eerste indruk blijft hangen, totdat je wat tijd met elkaar doorgebracht hebt en je een uitgebreide indruk hebt gevormd. 

Dat noemen we personal branding.

Personal branding gaat over het vertellen van je verhaal. Wie ben je? Wat doe je? en wat wil je de wereld vertellen. Zaken doen is persoonlijk. Afspraken maken we niet met computers maar met een persoon. We kopen van mensen. Je wilt dus een goede indruk achterlaten bij je zakelijke contact. 

Als mensen kijken we om ons heen. We worden dagelijks gebombardeerd met nieuwe beelden. We leven dan ook in een visuele maatschappij. Magazines, Televisie, Internet en social media staan continue aan. We vormen de hele dag door meningen en krijgen de hele dag door indrukken te verwerken. In al dat visuele geweld wil je snel je personal Brand laten zien. 

Hoe doe je dat? 

Dat begint met een goede foto van jezelf. Nog steeds zie ik dat veel ondernemers en zakelijke professionals een vakantie foto of een (even snel gemaakte) foto met een smartphone gebruiken op hun social media kanalen. 

Als ondernemers en zakelijke professional ga je ook als eerste op zoek op LinkedIn en de website van de ondernemer en je vormt daar de eerste indruk. Zo ken je de persoon al een beetje als je het eerste telefoontje maakt. 

Als je op de website of zakelijke social media geen goed portret vind dan sta je eigenlijk al 2-0 achter.

Zaken doen is mensenwerk. Mensen kopen van mensen.

Investeer in een social media portret met een neutrale achterwand die je kunt gebruiken op je social media kanalen en een zakelijk portret voor op je website. Of kies voor een industrieel portret op je werkplek. Of een combinatie van beiden.

Een fotograaf is een beelddenker en beeldmaker. Bespreek met de fotograaf het doel van je portret en waar je personal brand voor staat. Een foto moet bij je verhaal passen. Wat wil je uitstralen? Een goede foto past bij je verhaal. Een professioneel fotograaf die meedenkt en het beeld levert met een business licentie met vrij gebruik is niet goedkoop, maar wel onmisbaar voor iedereen die personal branding en zakelijke social media serieus neemt.

En fijn om te weten: met een serie goede portretten kun je probleemloos drie jaar vooruit.

Related Articles